Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

környezeti nevelés

A környezeti nevelés fogalma

A környezeti nevelés fogalma a múlt évszázad második felében jelent meg, annak felismeréseként, hogy a bolygónkat fenyegető környezeti katasztrófa csak úgy kerülhető el, ha tudatára ébredünk a veszélyek súlyosságának, saját szerepünknek a helyzet kialakulásában, és képesek vagyunk ezért felelősen, közösen cselekedni. Szemlélet- és gondolkodásváltásra, tevékeny közreműködésre van szükség. 

 

A környezeti nevelés célja

A környezeti nevelés célja, hogy elősegítse a tanulók környezettudatos magatartásának, életvitelének kialakulását annak érdekében, hogy a felnövekvő nemzedék képes legyen a környezeti válság elmélyülésének megakadályozására, elősegítve az élő természet fennmaradását és a társadalmak fenntartható fejlődését.

 

Környezetvédelmi tudatformálás

A környezetvédelmi tudatformálás  célja a környezettudatos magatartás, a környezetért felelős életvitel elősegítése. Távolabb nézve ez a magatartás-, értékrend-, attitűd-, érzelmi viszonyulások formálását és a környezetről-társadalomról kialakítható tudás bővítését célozza. Mindezek a törekvések a bioszféra – s benne az emberi társadalmak – megőrzésére, fenntartására irányulnak, a természetet, az épített és társadalmi környezetet, az embert tisztelő  szokásrendszer érzelmi, értelmi, esztétikai és erkölcsi megalapozásával.

 

A környezeti nevelés fontossága

A környezeti nevelés fontosságát az Enviroinvest Környezetvédelmi és Biotechnológiai Zrt. is jelentősnek gondolja. Ezért a mindennapi hulladékgazdálkodási (szakmai) tevékenységén túl keresi a lehetőségeket a környezeti nevelés hangsúlyozására és támogatására. E célból rendezte meg 2012-ben, környezetvédelmi fotópályázatát „Elektronikai hulladék fotós szemmel” címmel a baranya megyei felső tagozatos általános iskolások részére.

 

Vissza az Elektronikai hulladék kezelői szolgáltatások oldalra.