Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Tizenhét Körös és Tisza menti település hulladék-lerakójánál állítják helyre a természeti környezetet

2013.05.22.Tizenhét Körös és Tisza menti település felhagyott szilárdhulladék-lerakójának rekultivációja kezdődött meg Jász-Nagykun-Szolnok megye két kistérségében; a projekt megvalósításának kereken 2,4 milliárd forintos költségét a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és az Európai Unió fedezi, a munka befejezése az év végére várható.

A projekt célja, hogy a lehetőségek szerint megszüntessék, illetve mérsékeljék a lerakók környékének szennyezettségét, ezáltal csökkentsék az emberi beavatkozás miatt a természetet ért károkat - mondta Molnár Bálint, az érintett önkormányzatok által alapított rekultivációs társulás elnöke szerdán az MTI-nek.

Ez a folyamat remélhetően hozzájárul mindkét kistérségben a fenntartható fejlődés biztosításához, valamint a hulladéklerakók által uralt területek csökkent gazdasági értékének javításához - tette hozzá.

A rekultivációs munkálatokat - köztük a talajcserét, a tereprendezést, a szemétszállítást és a terület beültetését növényzettel - a Geohidroterv Kft. és a Duna Asztfalt Kft. végzi, a kivitelezők folyamatosan dolgoznak. A települések között fennálló megállapodás értelmében a gesztor önkormányzati teendőket az öcsödi nagyközségi önkormányzat látja el.

Forrás: MTI

« vissza a hulladékgazdálkodási hírekre