Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Adománybolt nyílt Újbudán

2012.09.05.Újbudán is nyílt kedden adománybolt, amely angol mintára, az üzletnek felajánlásként átadott használt tárgyakat alacsony áron értékesíti a vevők körében, több célt is szolgálva: az adományozó nem termel hulladékot és felesleget, a vevő olcsón juthat jó minőségű használati tárgyakhoz, a bevételből pedig karitatív célokat támogatnak.

Az elmúlt években Magyarországon a fővárosban és vidéken is több adománybolt nyílt az angol charityshopok mintájára. A XI. kerületi üzletet a Közösségi Szociális Szövetkezet hozta létre - tájékoztatta a szervezet közleményben az MTI-t.

Az adománybolt támogatásával a vevők hátrányos helyzetű emberek számára teremtenek munkalehetőséget, csökkentik a környezetükben felhalmozódó hulladékmennyiséget, illetve a szövetkezet egészének működését is támogatják, így nemcsak a rászorulókon segítenek, hanem hozzájárulnak a környezeti fenntarthatóság, a tudatosabb fogyasztás szempontjainak elterjedéséhez is.

A Vegyész utca 1-5. szám alatti "E-cherry" boltba adományt nyitvatartási időben bármikor, előzetes egyeztetés nélkül be lehet adni. A működtetők minden olyan tárgyat szívesen fogadnak, amely egy átlagos háztartásban előfordul, használható állapotban van, nem nagyméretű és a beadójának már felesleges.

forrás: MTI

 

« vissza a hulladékgazdálkodási hírekre