Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Pécsi közgyűlés: Tíz százalékkal nő a hulladékszállítás díja Pécsen

2012.04.19.Tíz százalékkal emelkedik a lakossági hulladékszállítás díja május elejével a baranyai megyeszékhelyen – erről csütörtöki ülésén döntött a pécsi közgyűlés.

Az előterjesztésben kitérnek arra: a pécsi közgyűlés 2011 decemberében már határozott egy, 2012 januárjától tervezett tízszázalékos díjemelésről, ám a döntést vissza kellett vonni a hulladékgazdálkodási törvény változása miatt. Ezt a tarifaemelést pótolják májustól, ugyanis a felsőbb, az árak befagyasztásával kapcsolatos jogszabályt időközben módosították.

A hulladékszállítás díja így a baranyai megyeszékhelyen - a legtöbb háztartásban használt 70 literes gyűjtőedényt és azok heti kétszeri ürítését alapul véve - havi nettó 1681 forintról 1846 forintra változik. Az ipari-közületi szolgáltatóknál emelést nem terveznek.

A százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő szolgáltató, a Biokom Kft. 12,5 százalékos díjemelési igényt jelzett a közgyűlésnek. A cég korábban azt közölte: azért van szüksége a tarifamódosításra, hogy tevékenysége megfeleljen a szigorodó környezetvédelmi előírásoknak, és finanszírozhassa a szintén kötelező feladatként végzett, egyre nagyobb munkaerőt igénylő szelektív és veszélyeshulladék-gyűjtést, továbbá az illegális lerakók felszámolását. Komoly problémát jelent a tetemes kintlévősége is.

A közgyűlés azonban úgy döntött, a nagyobb mértékű díjemelés meghaladja a lakosság teherbíró képességét, ezért csak 10 százalékos emelést engedett meg a társaságnak.

forrás: MTI

« vissza a hulladékgazdálkodási hírekre