Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Családi programok a Föld Napján

2012.04.18.Nemzeti, önkormányzati szintű és egyéni cselekvésre egyaránt szükség van a keletkező hulladék csökkentése és az újrahasznosítás növelése érdekében – jelentette ki Illés Zoltán a Kossuth Rádió reggeli műsorában. A környezetügyért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy az idei Föld Napja kiemelt témája a hulladékgazdálkodás lesz.

A Vidékfejlesztési Minisztérium április 21-én, szombaton tartja központi, Föld napi rendezvényét a budapesti Kossuth téren. A tárca négyezer négyzetméternyi területen várja az érdeklődőket a környezetvédelem fontosságát bemutató szakmai és kulturális programokkal. A rendezvény fővédnöke Rogán Antal, az V. kerület polgármestere.

A Vidékfejlesztési Minisztérium Föld napi rendezvényén a hulladékgazdálkodás mellett fontos szerepet kapnak a júniusi RIO+20 környezetvédelmi világkonferencia központi témái is. Ilyen például a zöldkormányzás kérdése, amely megmutatja: hogyan lehet a környezetvédelem ügyét összekapcsolni más közpolitikai területtel, például gazdaság- vagy energiapolitikával – hangsúlyozta a környezetügyért felelős államtitkár.

Illés Zoltán megemlítette a zöldgazdaság kérdésének fontosságát, vagyis azt, hogyan lehet a gazdaság és a környezetvédelem területét összekapcsolni. Az idei Föld Napja arra is felhívja a figyelmet, hogy a klímaváltozás milyen hatással van a vízgazdálkodásra. Az egész napos rendezvény figyelmeztet egyebek mellett a tiszta víz fontosságára, a vízszennyezés problémájára.

A koncertek, játékos gyerekprogramok és bábelőadás mellett a gyerekek „kipróbálhatják” a Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. kukás- és locsolóautóját, hasznos tanácsokat kaphatnak a szelektív hulladékgyűjtésről, bemutatót tart a MÁV, a közönség megismerheti a 10 hazai nemzeti park kínálatát, gazdag természeti értékeit és bioélelmiszereket is lehet kóstolni.

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

« vissza a hulladékgazdálkodási hírekre