Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Az FKF Zrt. nyitott a szelektív hulladékgyűjtési rendszer ügyében

2012.04.12.A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vizsgálja, milyen feladatokat tud átvenni abban a két kerületben, ahol eddig a Recycle Hungary Kft. végezte a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.

A napokban a Recycle Hungary Kft. levélben értesítette a VIII. és a XVII. kerületben élőket, hogy a magas üzemanyagköltségek és a begyűjtési támogatás megszűnése miatt április 10-én felfüggeszti a szelektív hulladékgyűjtést. A cég tájékoztatása szerint tárgyalást kezdeményeztek az FKF. Zrt.-vel a rendszer átadásáról, de egyelőre nem kaptak választ.

Szűcs Panni, a BVK Holding Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. szóvivője arról tájékoztatta csütörtökön az MTI-t, hogy vizsgálják, milyen feladatokat tudnak átvenni a két érintett városrészben. Felidézte, hogy az FKF négy kerületben - V., VII., IX., XIII. - működteti az úgynevezett házhoz menő rendszert a kerületi önkormányzatokkal együttműködve, 2013-ig pedig szeretnék kiterjeszteni az egész fővárosra.

A rendszer lényege, hogy társasházanként külön gyűjtik az egyes hulladéktípusokat, a papírt, műanyagot és fémet, azokat így is szállítják el. Ahol probléma, hogy több kukát kell kihelyezni, ott megmaradnak a hulladékgyűjtő szigetek, ezek helyszínét azonban felülvizsgálják.

A budapesti rendszer kialakítására 4,3 milliárd forint uniós támogatást kapott a fővárosi önkormányzat és az FKF Zrt., jelenleg az előkészítő munkák zajlanak - tájékoztatott a szóvivő.

forrás: MTI

« vissza a hulladékgazdálkodási hírekre