Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Szeméthegyek borítják a szicíliai Palermo utcáit

2012.04.10.A húsvéti ünnepekre sem sikerült megtisztítani a szicíliai Palermo városát a három hete el nem szállított szeméttől, mely környezeti katasztrófahelyzetet teremtett.

"Úgy érezzük magunkat, mintha Nápolyban lennénk" - nyilatkozták Palermo lakosai a sajtónak. Mint elmondták, azt remélték, hogy a városi önkormányzat legalább húsvétra el tudja takarítani a járdákat és az úttestet is már másfél méter magasan beborító szeméthegyeket. Palermo központjában néhány helyen láttak ugyan szemeteskamiont, de a külvárosban továbbra is kétezer tonna hulladék rohad a szabad ég alatt.

A lakosok autóval viszik a szemetet a peremkerületekbe és itt szabadulnak meg tőle. A hulladékot éjszaka felgyújtják. Nappal a bogarak és patkányok, éjszaka az égő szemétből felszabaduló gázok okoznak járványveszélyt és környezeti katasztrófát - hangoztatta a palermói városi köztisztasági vállalat (Amia) illetékese. A rendkívüli szeméthelyzetet az Amia dolgozóinak hetek óta tartó sztrájkja okozta. A vállalat kasszája üres és nem tudja dolgozóit kifizetni. A palermói ügyészség az Amia több száz dolgozója ellen vizsgálatot indított, mivel erőszakot alkalmazva a sztrájkhoz nem csatlakozókat is megakadályozták munkájuk elvégzésében.

A Nápolyt és környékét ellepő háztartási hulladékot tavaly óta hajókkal Hollandiába és Svédországba szállítják. A nápolyi kikötőből induló hajók hetente ötezer tonna szemetet visznek el tonnánként százötven euróért. A nápolyi családok szemétszállítási díja pedig évi ötszáz euró fölé emelkedett - jegyezte meg a nápolyi sajtó.

forrás: MTI

« vissza a hulladékgazdálkodási hírekre