Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Kompenzációt fizetnek az önkormányzatok a közszolgáltatóknak, ha a tavalyinál kevesebb a szemétszállítási díj

2012.04.02.Az önkormányzatoknak csak abban az esetben kell díjkompenzációt fizetniük a közszolgáltatóknak, ha a tavalyinál kevesebb szemétszállítási díjat kérnek a lakosságtól - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium hétfőn.

A kormany.hu internetes felületen közzétett információ szerint ha az idei hulladékkezelési díj összege kisebb, mint a tavalyi, akkor az önkormányzatnak meg kell térítenie a két ár közti különbséget a közszolgáltatónak.

A tájékoztatás szerint a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szabályairól szóló kormányrendelet módosítására a díj befagyasztása miatt volt szükség. Január 1-jétől ugyanis úgy változott a törvény, hogy a szemétszállítási díj legmagasabb mértéke ebben az évben nem haladhatja meg az adott települési önkormányzat képviselő-testülete által a tavalyi évre megállapított díj mértékét.

2013. január 1-jétől átalakul a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási rendszer. A Vidékfejlesztési Minisztérium célja, hogy a változások költségei a lakosságot ne terheljék - olvasható a közleményben.

forrás: MTI

« vissza a hulladékgazdálkodási hírekre