Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Helyi hulladéklerakóról rendeznek népszavazást Páriban

2012.03.19.Két helyi hulladéklerakó létesítéséről tartanak népszavazást vasárnap Páriban - közölte a Tolna megyei település körjegyzője hétfőn az MTI-vel.

Budainé Vajk Ildikó elmondta: a népszavazás kiírását a tervezett lerakópontok környékén élők kezdeményezték, és azt 160 választópolgár támogatta érvényesen aláírásával.

Vasárnap a település szavazásra jogosult 542 lakójától azt kérdezik: "Egyetért-e azzal, hogy Pári belterületén ideiglenes lerakópont épüljön?"

A népszavazás akkor lesz érvényes, ha a választásra jogosultak legalább fele elmegy szavazni; ha a résztvevők fele nemmel válaszol, akkor nem valósulhatnak meg a lerakópontok - tette hozzá a körjegyző. A pári önkormányzat kedden közmeghallgatást rendez a kérdésről.

Tájékoztatása szerint a 868 fős község önkormányzata a helyi építési szabályzatban tervezett két ideiglenes lerakópontot; a Nagy és az Újváros utcában építési törmeléket, elektronikai hulladékot helyezhetnének el a helyiek.

Budainé Vajk Ildikó elmondta: a gyűjtőpontokkal az illegális lerakók kialakulását szeretnék megelőzni.

"A kistelepüléseken komoly probléma, hogy sok szemetet helyeznek el a falvak határában, mert nem megoldott ezeknek a hulladékoknak az elszállítása. A települési hulladéklerakókat meg kellett szüntetni, a legközelebbi hivatalos lerakóhely Cikón, illetve Somban van" - mondta a helyi polgármesteri hivatal vezetője.

forrás: MTI

« vissza a hulladékgazdálkodási hírekre