Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Veszélyes szeméttelepeket semmisítenek meg Közép-Békésben 1,38 milliárd forintból

2012.02.09.Régen bezárt szeméttelepek rekultivációjára nyert 1,38 milliárd forint uniós támogatást a Körös-völgyi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás - közölte a társulás elnöke, Dankó Béla az MTI-vel.

A beruházás során kilenc településen összesen 770 ezer tonna szemetet semmisítenek meg, 28 hektár rekultivált terület lesz része ismét a természetes környezetnek. A beruházás befejezésének határideje 2013. május.

A projektről az elnök elmondta: a Környezet és Energia Operatív Program százszázalékos támogatása mellett valósul meg, a megye lakosságának mintegy 30 százalékát érinti, 110 ezer ember mentesül a bezárt kommunális hulladéklerakók környezeti ártalmaitól.

Az érintett kilenc település: Békéscsaba,  Körösladány, Gyomaendrőd, Szarvas, Csárdaszállás, Kétsoprony, Csabacsűd, Szabadkígyós és Kondoros.

A szemetet egyetlen lerakóból sem kell elszállítani a helyszíneken végzett előzetes környezeti vizsgálatok eredménye alapján. A szemétdombok speciális, több rétegű záróborítást kapnak, föléjük termőréteg kerül, és növények telepítésével zöldfelületet alakítanak ki - tette hozzá Dankó Béla.

forrás: MTI

« vissza a hulladékgazdálkodási hírekre