Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

OHÜ: eredményes volt a TeSzedd! szemétgyűjtési akció

2014.05.12.Több mint 1800 helyszínen, közel 200 ezer önkéntes mintegy másfél milliárd forint értékű munkát végzett el az idei TeSzedd! szemétgyűjtési akcióban - közölte az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség hétfőn közleményben az MTI-vel.

Az idén május 9-11. között megszervezett negyedik, eddigi leghosszabb TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióban minden korábbinál több önkéntes vett részt.

A szemétszedés résztvevőinek eddigi adatai alapján Magyarország egyedül teljesítheti a teljes - évi 40 ezer fős - európai uniós elvárást összesen négy évre vonatkozóan - emelték ki a közleményben. Az elvárt résztvevők számát az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) elnevezésű négy éves projekt alapdokumentumában határozták meg.

Magyarország 2013-ban csatlakozott az Európai Bizottság, Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) LIFE+ programjához, amelynek célja a környezettudatos gondolkodásmód népszerűsítése, a közvélemény figyelmének ráirányítása a fenntartható környezet megőrzésének és a hulladékkeletkezés megelőzésének fontosságára.

A 2009-ben elindított projektben mostanáig 34 ország több millió önkéntes polgára vett részt.

Vámosi Oszkár, a főszervező OHÜ ügyvezetője szerint a mozgalom azért válhatott az idén ilyen sikeressé, mert alulról szerveződött, a helyi koordinátorok is önként jelentkeztek a feladatra.

 

Forrás: MTI

« vissza a hulladékgazdálkodási hírekre