Kövessen minket a Facebook-on! Kövessen minket a Twitter-en!
Látogassa meg blogunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Az Ön neve: Az Ön e-mail címe:

Elektronikai hulladék kezelés

Elektronikai hulladék előkezelés

Az elektronikai hulladék előkezelésén azokat a kezelési műveleteket értjük, amelyek az elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak begyűjtését, szállítását, tárolását, hasznosítását vagy ártalmatlanítását segítik elő, valamint azok biztonságát növelik. Az elektronikai hulladék előkezelése a hulladék fizikai tulajdonságának megváltoztatásával jár. Az előkezelés módját, technikáját úgy alakítottuk ki, hogy az lehetőleg a legjobban elősegítse az utána következő kezelési műveletet. Alkalmazott technológiánk kialakításánál, fejlesztésénél folyamatosan törekszünk az IPPC irányelveit honosító legjobb elérhető technikák alkalmazásához, valamint a rendelet által előírt leghatékonyabb hulladékkezelési megoldás kiválasztásának követelményéhez.

 

Elektronikai hulladék begyűjtés és szállítás

Gépjárműveinkkel országosan biztosítjuk az elektromos és elektronikai hulladék (e-hulladék) begyűjtését. Szállítást megelőzően hangsúlyt fektetünk a hulladékkal kapcsolatos információ cseréjére, mellyel elkerüljük a felesleges fuvarokat, megkönnyítjük a rakodást és az adminisztrációs teendőket. Megrendelőnk kitöltésével partnereink nagyban segítik e munkánkat.

 

Elektronikai hulladék újrahasználat

Fióktelepre szállított elektromos és elektronikai berendezéseket, azok hulladékait osztályozás után, teszteljük (működőképesség ellenőrzése) és amennyiben megoldható kisebb javítást, felújítást követően újra használatba hozzuk. Amennyiben a hulladék átadója ragaszkodik az újra használat kizárásához, akkor a tesztelést elhagyjuk és a beszállított hulladék közvetlenül bontásra kerül.

 

Elektromos és elektronikai eszközök előkezelése bontóüzemekben

A használhatatlan, üzemképtelen elektromos és elektronikai eszközök előkezelése bontóüzemünkben mechanikus úton, kézi szétszereléssel történik. A tevékenység során keletkező anyagok (kábelek, processzorok, NYÁK-ok, egyéb fém- és vashulladékok) jelentős része anyagukban kerülnek hasznosításra. A keletkezett veszélyes anyagok érvényes hatósági engedéllyel rendelkező ártalmatlanítókban, hulladéklerakókban kerülnek elhelyezésre.

 

Partnereink kérésére vállaljuk az átvett eszközök teljes előkezelését (szétszerelését), adattárolókon található adatállomány harmadik fél részére hozzá nem férhető módon történő megsemmisítését. Szükség esetén az ENVIROINVEST Zrt. titoktartási garanciát vállal az előkezelésre átadott eszközök mennyiségéről, összetételéről.

 

Az e-hulladék elszállítását térítés ellenében biztosítjuk, a megrendelő igényeit figyelembe véve. Az elektronikai hulladék átvételéről és újrahasznosításáról igazolást állítunk ki, melyben feltüntetjük az átvett elektronikai hulladék összetételét, mennyiségét és újrahasznosításának várható arányát.

 

Kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot,  kérjenek árajánlatot vagy küldjék el megrendelésüket.

 

Vissza az Elektronikai hulladék kezelői szolgáltatások oldalra.